Жири мають бути у харчуванні – від них залежить безліч функцій. Детальніше розповіла дієтологиня Світлана Фус.

Цікаво Смачний десерт за лічені хвилини: фітнес-тренерка поділилася рецептом

Помилково вважають, що якщо почати їсти знежирені молочні продукти, то вага почне зменшуватися. Використовувати знежирені молочні продукти можна, якщо жиру надходить достатньо з інших продуктів харчування,
– зазначила Фус.

Як правильно їсти молочні продукти

За словами Світлани Фус, молочні продукти краще їсти у великих кількостях і середньої жирності. Це може бути стакан кефіру (2,5%) або 80 – 100 грамів сиру (5 – 9%). Якщо ви вибрали продукти більшої жирності, потрібно зменшити порції.

Навіщо потрібні жири

Відсутність жирів у харчуванні – це прямий шлях до порушення багатьох функцій в організмі. Перша і найголовніша – структурна. Як ми знаємо, до складу тваринних жирів входить холестерин, який необхідний для підтримки цілісності клітинних мембран,
– пояснила Світлана Фус.

Жири важливі для здоров'я та зовнішнього вигляду / Фото Pixabay

Корисно Як стримувати апетит вечорами: Фус назвала кілька правил

Вона уточнила, що відсутність жирів позначиться не лише на самопочутті, але й на зовнішності.

Без жирів не засвоюються жиророзчинні вітаміни – людина відчуватиме дефіцит вітамінів А, Е, D, К. При цьому перші симптоми почнуть проявлятися вже через 2 – 3 тижні.

  • Друга функція – енергетична. Жири є найкращим джерелом енергії, дають відчуття ситості та бадьорість.
  • Ще одна функція – регулярна. Жири беруть участь у виробленні гормонів, наприклад, статевих – естрогенів і тестостерону. За словами дієтологині, відсутність жирів може призвести до безпліддя.

Є десятки випадків, коли жінки не могли завагітніти через те, що виключали жири. Адже без нормальної кількості гормонів дітородна функція неможлива. Чоловіків проблема виключення жирів теж стосується,
– додала фахівчиня.

Дефіцит жирів також може стати причиною хронічного бронхіту, астми та інших захворювань легенів.

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Диетолог Светлана Фус (@dietolog.fus)