Які овочі слід вживати у зимовий період, розповіла нутриціологиня Надія Жиліна в своєму Instagram.

Читайте Навіщо пити воду з лимоном: 4 фактори, про які ви могли не знати

Зима – це не привід відмовлятися від овочів, адже якщо розібратися, то їх асортимент не менший, ніж влітку. І всі вони по-своєму корисні і смачні. Запам'ятайте одне важливе правило: на вашій тарілці має бути завжди хоча б 3 види овочів – свіжих або приготованих. Тазик не потрібно, звичайно, грамів 200 буде достатньо, – зазначила Жиліна.

Які овочі вживати взимку

  1. Капуста корисна у будь-якому вигляді. Її можна квасити, тушкувати або вживати свіжою. Вона містить вітаміни А, В, Е і К, а також кальцій, калій і магній.
  2. Редька. Цей овоч можна їсти сирим, додавати у салати. Редька багата вітамінами B1, B6, B2, C, PP. Також в ній міститься пантотенова кислота (вітамін B5), антибактеріальний агент лізоцин і каротин (провітамін вітаміну А).
  3. Морква містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К. Також в ній є каротин, який в організмі людини перетворюється на вітамін А.

Цікаво Як худнути правильно: Фус назвала 3 основних принципи

  1. Буряк

У її складі в великій кількості присутні бетаїн, фолієва кислота, вітаміни групи B, бета-каротин, вітамін С. А також мікроелементи – залізо, калій, магній, фосфор, натрій, цинк, бор і навіть йод, – уточнила Надія Жиліна.

  1. Корінь селери містить безліч вітамінів (A, E, K і групи B), а також багатий клітковиною і ефірними маслами. Корінь селери можна запікати або використовувати у салатах.
  2. Цибуля-порей містить кальцій, форфор, залізо, магній і сірку. Також він має сечогінну дію.
  3. Заморожені суміші овочів. Ця продукція є майже у всіх супермаркетах, або ж можна використовувати свої літні заготовки. Важливо, що завдяки шоковому заморожуванню, овочі залишаються корисними.