Так, простим і надзвичайно корисним рецептом приготування риби поділилася нутриціологиня Надя Андрєєва. Крім цього, за словами фахівця, ця страва підтримує функцію щитовидної залози.
І ще Яєчний салат з кропом: швидкий рецепт ідеального літнього сніданку
Як запекти палтуса з селерою: покроковий рецепт
Інгредієнти
- 1 філе палтуса (170 – 220 грамів);
- Щіпка морської солі;
- Щіпка молотого чорного перцю;
- 1 столова ложка олії авокадо (або кокосової олії).
Інгредієнти для салату
- 2– 3 консервовані солодкі перці (за бажанням);
- Внутрішня частина 1 селери, нарізана тонко по діагоналі;
- Нарізана петрушка.
Інгредієнти для заправки
- 1/4 чашки оливкової олії холодного віджиму;
- 1/4 столової ложки лимонного соку;
- 1 чайна ложка суцвіть лаванди, подрібнених в ступці (за бажанням);
- Морська сіль на смак.
Спосіб приготування
- Посипте філе палтуса сіллю і перцем.
- Поставте на середній вогонь сковороду і налийте у неї олію авокадо. Як тільки олія нагріється, викладіть філе зрізом вниз.
- Підрум'яньте рибу до золотистої скоринки (2 – 3 хвилини), потім переверніть її і поставте сковороду в попередньо розігріту духовку до 180°C.
- Запікайте рибу ще 5 – 8 хвилин у залежності від товщини філе.
- Тим часом змішайте у великій мисці інгредієнти для салату, а в іншій – інгредієнти для соусу: оливкова олія, лимонний сік і подрібнені квітки лаванди. Заправте салат.
- Дістаньте рибу з духовки і подавайте разом з салатом.
Смачного!
Читайте також Як приготувати низькокалорійну лазанью: рецепт для тих, хто худне