Які саме емоції викликають бажання поїсти, розповіла нутриціолог Олеся Єгоричєва у своєму Instagram.

Цікаво Морська капуста: як вона впливає на зниження ваги

Більшість людей час від часу їдять на емоціях. Емоційне переїдання починається тоді, коли ми використовуємо їжу для підняття настрою або зменшення стресу, – зазначила Єгоричєва.

Емоційні тригери

  • тривога (їжа використовується для заспокоєння);
  • нудьга (їжа йде в хід, щоб чимось зайнятися);
  • підкуп (зроби щось і отримай частування);
  • свято;
  • порожнеча (людина їсть, тому що йому не вистачає духовного сенсу);

Емоції провокують обжерливість / Фото kleo

Читайте Який сир можна їсти при схудненні

  • веселощі (їжа стає розвагою);
  • самотність (їжа стає другом);
  • фрустрація, гнів, лють (їжа використовується для зняття напруги);
  • ослаблення контролю (їжа стає способом розслаблення);
  • легка депресія (вуглеводи підвищують рівень серотоніну – "гормону щастя");
  • самозаспокоєння (продукти харчування стають розрадою);
  • прокрастинація ("я зроблю це після того, як поїм");
  • нагорода ("я щойно уклала угоду і заслужила великий шматок шоколадного торта");
  • стрес (їжа використовується для полегшення стану).