Однак існує 4 оптимальних способи приготування яєць, які зберігають корисні властивості продукту. Детальніше про них розповіла нутриціологиня Ольга Усенко.

Корисно Що швидко приготувати любителям яєць: смачний рецепт шакшуки

Цей продукт є у кожному будинку. Яйця – дешева, але неймовірно поживна їжа. Вони містять відносно мало калорій, але в них багато: білка, вітамінів, мікроелементів, є корисні жири,
– зазначила Усенко.

Важливо враховувати, що спосіб приготування яєць може вплинути на їх поживність.

Способи приготування яєць

  • варіння;
  • пашот;
  • жарка;
  • запікання;
  • скрембл;
  • омлет;
  • у мікрохвильовці.

Однак деякі фактори погіршують нутрітивну цінність яєць. Зокрема, це:

  1. тривале приготування;
  2. висока температура;
  3. сильний вогонь.

Омлет – страва, яка зберігає користь яєць / Фото Pixabay

Цікаво Незвичайний салат з горіхами та вишнею для тих, хто тримає піст: як його приготувати

У зв'язку з цим, за словами нутриціологині, для того щоб зберегти поживність та цінність яєць, підійде варіння, пашот, скрембл і омлет.

Яйця-пашот – це швидко, смачно і корисно / Фото Pixabay

Щоб яйця були максимально корисними, виберіть низькокалорійний метод приготування (варіння/пашот), змішайте їх з овочами (скрембл/омлет). Можна ще смажити у термостабільній олії та не пересмажувати, але тільки не щодня,
– резюмувала Ольга Усенко.