Ідеальним варіантом є овочі, приготовані на грилі. Як це зробити правильно та смачно, розповіла фітнес-тренерка Анастасія Полтавська.

Цікаво Як приготувати найсмачніший борщ: крутий рецепт від нутриціологині

Як смачно приготувати овочі на грилі

Овочі на грилі готуються так швидко, що ви не встигатимете підставляти тарілки, знімаючи їх. Овочева страва за цим рецептом малокалорійна й корисна, адже у ній зберігаються усі вітаміни,
– зазначила Полтавська.

Продукти, які знадобляться (на 2 порції):

  • Кабачок – 1 штука.
  • Баклажан – 1 – 2 штуки.
  • Помідор – 1 – 2 штуки.
  • Кукурудза (відварена) – 1 – 2 штуки.
  • Перець болгарський – 1 штука.
  • Цибуля ріпчаста – за бажанням⁣⁣.
  • Олія – 2 столові ложки⁣.
  • Сіль – до смаку.

Овочі на грилі – це не лише корисно, але й смачно / Фото Pixabay

Читайте Що не можна їсти на сніданок: дієтологиня розвінчала популярні міфи

Як приготувати:

  • Овочі промиваємо у воді. Кукурудзяні качани заздалегідь відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  • У кабачків і баклажанів зрізаємо хвостики, нарізаємо овочі пластинами (до 0,5 сантиметра товщиною).
  • Перець очищаємо від насіння й нарізаємо стрічками.
  • Прогріваємо гриль на вугіллі, заздалегідь солимо овочі й змащуємо їх рослинною олією.
  • Якщо у вас електричний гриль – змащуємо його олією.
  • Викладаємо кабачки, баклажани та перець на гриль.

Якщо у вас техніка з двома листами, то закрийте гриль й обсмажуйте овочі 2 – 3 хвилини. Якщо ж ні, то переверніть їх на інший бік через 1 – 2 хвилини. ⁣⁣Як тільки попередня овочева нарізка буде готова, викладіть її на тарілку й помістіть на гриль відварну кукурудзу та нарізаний томат. Обсмажуйте таку ж кількість часу до характерних візерунків-смужок,
– додала Анастасія Полтавська.

Викладаємо все на тарілку й подаємо до столу з соусом. Це може бути густий йогурт, сметана, майонез, тартар, айолі – вибирайте на свій смак.