Як пише дієтологиня, на обід в спеку окрошку краще готувати на квасі, але варто зважати на те, що він замінить вуглеводи, тому для дієтичного варіанту супу картоплю та хліб не додавайте, а ось білок – можна. На кефірі ж в обід теж можна, тільки до нього вже додайте картоплю / хліб, але без білка. Ідеально для вечері буде холодний суп на кефірі чи айрані.
І ще Що брати з собою на перекус: 20 смачних та корисних варіантів
Рецепт окрошки на квасі (на 2 порції)
Інгредієнти
- огірки – 2 штуки;
- редис – 150 грамів (за бажанням);
- яйця відварні – 2 – 3 штуки (курка / індичка – 120 – 150 грамів);
- зелень (кріп, цибуля, петрушка) – на смак;
- квас – 1,5 – 2 склянки.
Як приготувати окрошку на квасі
- Наріжте всі продукти так дрібно, як подобається. Можна натерти на тертці огірки і редиску – буде соковитіше.
- Яйця або біле м'ясо вже попередньо повинні бути готові.
- Все змішайте у глибокій мисці, розкладіть по тарілках і порційно залийте квасом.
- Якщо не вистачає спецій, можна додати рожеву сіль, гірчицю або хрін.
Рецепт окрошки на кефірі / айрані (на 2 порції)
Інгредієнти
- картопля відварена – 200 – 300 грамів;
- огірки – 2 штуки;
- редис – 150 грамів;
- зелень – на смак;
- рожева сіль, мелений перець – на смак;
- кефір / айран – 1,5 – 2 склянки.
Як приготувати окрошку на кефірі / айрані
- Наріжте всі продукти (картопля вже попередньо повинна бути відварена).
- Все змішайте у глибокій мисці, розкладіть по тарілках і порційно залийте кефіром.
- За бажанням додайте сіль і перець.
Читайте також Дієтичне рибне суфле: рецепт ідеальної вечері для тих, хто дотримується дієти