Як приготувати "правильний" хліб, який можна всім, розповіла дієтологиня і блогерка Наталія Зубарєва.
Читайте Цільнозерновий чи білий: який хліб їсти при схудненні
Хліб, який можна всім! Тисячі моїх пацієнтів, які перебувають на лікувальних протоколах, будь то аутоімунний, зелений або протикандідний протокол тощо, страждають від відсутності хліба у раціоні, оскільки безглютенового хліба з "чистим" складом днем з вогнем не знайти, а порушувати протокол їм суворо заборонено…
– зазначила Зубарєва.
Як приготувати хліб
Складові:
- Гречка (звичайна або зелена) – 1 склянка.
- Безглютенова крупа (пшоно чи кіноа, наприклад) – 1 склянка.
- Вода – 1 склянка.
- Сире насіння (гарбуза, кунжуту, соняшника, чіа та ін.).
Смачний хліб, за словами Зубарєвої, підійде всім / Фото Pixabay
Цікаво Чи можна схуднути від сиру: тренерка розкрила нюанси продукту
Приготування:
Беремо склянку гречки і стакан другої безглютенової крупи (пшоно або кіноа), промиваємо і замочуємо на 12 годин. Після цього добре промиваємо, заливаємо склянкою води і перебиваємо блендером. Всю масу накриваємо і ставимо у тепле місце на 10 годин.
Тісто має заграти. Перемішуємо його, додаємо насіння, солимо за смаком і робимо однорідну масу. За словами Зубарєвої, також можна додати у тісто гашену соду.
Беремо форму (найчастіше квадратну) з хорошим покриттям, на дно кладемо папір для випічки, і викладаємо тісто. Відправляємо у розігріту духовку на режим з вентиляцією на 180 градусів. Випікаємо 1,5 години.