Як правильно споживати білки, та де їх знайти, розповіла фітнес-тренерка fat killers в Instagram.

Читайте Чого не потрібно робити і що не можна вживати спортсменам

Дозування 1,8-2,0 грамів білка на кілограм маси тіла іноді вже вважають інтоксикацією, адже надлишок білка не засвоюється. А от тваринні білки корисні лише за умови раціонального дозування, 2-3 рази на тиждень і маленькими порціями, – зазначила fat killers.

За її словами, вживати м'ясо щодня – зовсім необов'язково, його можна їсти значно менше.

Фітнес-тренерка пояснила, що рослинні продукти (бобові, сочевиця, кускус) містять багато білків. При цьому у них немає холестерину та насичених жирів.

Курку краще вживати без шкірки / Фото miruspehinfo

Цікаво Як нічого не робити і худнути: фітнес-експертка показала найкращий спосіб

Як правильно вживати білки

  • Обирайте максимально природні продукти (м'ясо тварин на природних кормах).
  • Не вживайте шкіру птиці та смажене м'ясо.
  • Не зберігайте м'ясо та птицю довше доби (готуйте невеликі порції).
  • Не розігрівайте м'ясні страви (особливо у мікрохвильовій печі та на розжареній пательні).
  • Відмовтеся від м'ясних продуктів промислової обробки. До них відносяться: бекон, ковбаси, сосиски.
  • Обирайте рибу та морепродукти без панцира (вони не містять поганого холестерину і насичених жирів).