Як правильно вживати м'ясо, розповіла головний лікар Клініки дієтології Самойленко Наталія Самойленко на сторінці в Instagram.

Цікаво Як схуднути після свят: 5 порад від профі

Як правильно вживати м'ясо: 5 порад

  1. Відмовтеся від м'яса вранці і ввечері – це дуже велике навантаження на організм. Червоне м'ясо слід вживати в обід.
  2. Уникайте обробленого (ковбаса, сосиски, балик, котлети), копченого і смаженого м'яса. Готуйте його на пару, запікайте, тушкуйте і варіть.
  3. Не рекомендується вживати м'ясо частіше 1-2 разів на тиждень.

Слідкуйте за порціями м'яса​ / Фото kopilka-kulinara

Читайте Як знизити навантаження від святкових страв: 10 лайфхаків від дієтологів

4. Порція м'яса для одного прийому їжі має становити 100-150 грамів.

Для жінок шматочок м'яса повинен займати приблизно половину долоні, у чоловіків – трохи більше половини долоні, – зазначила Наталія Самойленко.

5. Кращий гарнір до м'яса – сирі овочі і зелень. Вживати м'ясо з кашами не рекомендуеться – вони несумісні.