Як правильно вживати м'ясо, розповіла головний лікар Клініки дієтології Самойленко Наталія Самойленко на сторінці в Instagram.
Цікаво Як схуднути після свят: 5 порад від профі
Як правильно вживати м'ясо: 5 порад
- Відмовтеся від м'яса вранці і ввечері – це дуже велике навантаження на організм. Червоне м'ясо слід вживати в обід.
- Уникайте обробленого (ковбаса, сосиски, балик, котлети), копченого і смаженого м'яса. Готуйте його на пару, запікайте, тушкуйте і варіть.
- Не рекомендується вживати м'ясо частіше 1-2 разів на тиждень.
Слідкуйте за порціями м'яса / Фото kopilka-kulinara
Читайте Як знизити навантаження від святкових страв: 10 лайфхаків від дієтологів
4. Порція м'яса для одного прийому їжі має становити 100-150 грамів.
Для жінок шматочок м'яса повинен займати приблизно половину долоні, у чоловіків – трохи більше половини долоні, – зазначила Наталія Самойленко.
5. Кращий гарнір до м'яса – сирі овочі і зелень. Вживати м'ясо з кашами не рекомендуеться – вони несумісні.