Харчуючись за святковим столом, важливо враховувати деякі правила. Які саме – розповіла дієтологиня Юліана Ергешова.

Читайте Що приготувати до великоднього столу: неймовірний рецепт від відомої тренерки

Великдень – релігійне свято, яке мало б в першу чергу нести духовне задоволення, традиційно для українців перетворюється на свято живота,
– зазначила Ергешова.

Як харчуватися за святковим столом

  • Почніть з овочів. Дієтологиня пояснила, що вони мають низьку енергетичну щільність. Це дозволить зменшити відчуття голоду, що захистить вас від переїдання. Крім того, клітковина покращить травлення та пасаж їжі по кишківнику.
  • Контролюйте кількість білкових та жирних продуктів. За словами Ергешової, подібна їжа є причиною загострення хронічних захворювань жовчного міхура та підшлункової залози.
  • Паузи. Важливо, щоб святкування не стало постійним прийомом їжі. Відволікайтеся від столу для фізичної активності. Пам'ятайте також про режим – сніданок, обід і вечеря.

За святковим столом важливо не переїдати / Фото Pixabay

Цікаво 6 найпопулярніших способів знизити вагу: у чому їхні особливості

  • Стежте за порціями.

Ферментні препарати показані тим, хто тримав піст. Не треба ковтати "Мезим", щоб більше з'їсти,
– наголосила Юліана Ергешова.

  • Паска для тих, хто на правильному харчуванні. Дієтологиня пояснила, що нешкідливих для фігури пасок не існує. На свято можна з'їсти звичайну традиційну паску, але в міру.

На Великдень дозвольте собі скуштувати паску, але стежте за порцією / Фото Pixabay