Шакшука – це традиційна єврейська страва з яєць, свіжих помідорів, часнику, спецій, оливкової олії і трав. Її подають у порційній сковороді з великим шматком хліба або коржем. А ще, як каже дієтолог Андрій Невський, це – відмінний варіант сніданку для тих, хто худне: за рахунок овочів калорійність у страви маленька, але при цьому дуже ситно.

І ще Як приготувати окрошку на кефірі та квасі: 2 рецепти холодного супу

Шакшука: покроковий рецепт

Інгредієнти

  • яйця – 3 штуки:
  • помідор – 2 штуки;
  • солодкий перець – 1 штука;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 цибулини;
  • часник – 1 зубчик;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • зіра – 1 чайна ложка;
  • паприка – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1 щіпка;
  • олія оливкова – 2 грами;
  • перець, сіль, петрушка – на смак.

Як приготувати шакшуку

  1. Розігрійте сковороду з олією, обсмажте порізану цибулю до прозорості. Додайте часник і потримайте на вогні ще пару хвилин.
  2. Додайте порізаний перець і тушкуйте хвилин 5.
  3. Змішайте порізані помідори з томатною пастою і висипте у сковороду.
  4. Додайте спеції, цукор, сіль – усе перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  5. Розбийте яйця в сковороду, закрийте кришкою і готуйте 10 – 15 хвилин.

Смачного!

Читайте також Чи можна пити воду під час їжі