Так, дієтологиня Наталя Макієнко розповіла, як смачно приготувати макарони для тих, хто дотримується дієти. Рецепт розрахований на 2 порції.
І ще Полунична галета: швидкий рецепт смачного пирога для тих, хто на дієті
Інгредієнти
- спагетті (будь-які цільнозернові) – 120 – 150 грамів;
- пармезан за бажанням – 20 – 30 грамів;
- нерафінована оливкова олія – 50 – 70 мілілітрів;
- часник (за бажанням) – 2 зубчики;
- вимочені горіхи (кедрові або кеш'ю) – 20 грамів;
- базилік / петрушка – 2 пучки
- спеції (чорний перець, морська сіль) – до смаку.
Спосіб приготування
- Для соусу – зелень (базилік та петрушку), горіхи, часник потовчіть у ступці, додаючи олію (можна все переблендерувати).
- Пасту відваріть в киплячій воді до стану "аль денте". Важливо не розварити, щоб отримати користь. Зазвичай варити потрібно на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.
- Змішайте у каструлі пасту з соусом. Якщо він густий, додайте воду, в якій варилася паста.
- Порційно і за бажанням можна додати томати, мелений перець, пармезан та зелень.
Смачного!
Читайте також Які котлети можна при правильному харчуванні: варіант для тих, хто стежить за вагою