Почався полуничний сезон і час радувати себе смачними десертами. Дієтологиня Альбіна Коміссарова розповіла, як приготувати дієтичну галету. Ось ще один рецепт простого та ароматного пирога у вашу скарбничку.

І ще Дієтичні оладки з яблуками: рецепт смачного та поживного сніданку

Рецепт полуничної галети

Інгредієнти

Для галети:

  • 90 грамів білого борошна;
  • 90 грамів цільнозернового борошна (якщо немає, то нехай все буде біле);
  • 100 грамів сиру;
  • 100 – 150 грамів сметани 15% або йогурту.

Для начинки:

  • 500 грамів полуниці;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка крохмалю.

Спосіб приготування

  1. Перетріть борошно з сиром в крихту, додайте сметану (йогурт) і замісіть тісто, воно буде трохи липким, нічого страшного. Накрийте плівкою і приберіть на 30 хвилин у холодильник.
  2. Розкачайте тісто відразу на пергаменті або килимку, на якому будете випікати, в середину викладіть полуницю і посипте цукром та крохмалем. Краї загніть і відразу відправляйте у духовку на 25 – 30 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Читайте також Харчування за системою All-inclusive: типові помилки, яких варто уникати