5 найбільш популярних міфів про харчування розвіяла лікарка-дієтологиня Катерина Павлова.
Читайте Як знову не набрати скинуту вагу після схуднення: лайфхаки
5 міфів про харчування. Це потрібно знати кожному! Те, що суперечить сучасним знанням про дієтологію, але в суспільстві чомусь ще залишається,
– зазначила Павлова.
- Якщо у крові високий холестерин – потрібно виключати продукти з холестерином. За словами лікарки, якщо виключити повністю продукти з холестерином (яйця, жирне м'ясо, рибу), він буде ще активніше синтезуватися печінкою. Тому у такій ситуації слід прибрати цукор, щоб зберігати чисті судини.
- На веганському раціоні – дуже хороший імунітет. Дієтологиня пояснила, що якщо повністю виключити тваринні продукти імунітет навпаки буде слабким.
- Перед сніданком потрібно пити воду з медом або їсти солодкі фрукти. Павлова уточнила, що такий варіант шкодить здоров'ю, адже організм отримує багато цукру, що негативно впливає на вуглеводний обмін і підшлункову зокрема.
У суспільстві є багато міфів про харчування / Фото Pixabay
Цікаво Суперфуди, знайомі з дитинства: дієтологиня назвала продукти, які варто додати до свого раціону
- Людина отримує з їжі усі вітаміни і мікроелементи. За словами дієтологині, це не так, і потрібно обстежитися, щоб добирати відсутні вітаміни додатково.
- М'ясо гниє в кишечнику – його потрібно скорочувати або виключати. Павлова пояснила, що якщо є проблеми з переварюванням м'яса – це індивідуальний момент.
І з віком кількість шлункових соків зменшується – білкова їжа перетравлюється гірше. Ну і якщо ви виключили м'ясо, так само може знижуватися кількість травних соків, необхідних на його засвоєння,
– резюмувала Катерина Павлова.