Протягом дня має бути кілька прийомів їжі. Як не витрачати багато часу на приготування страв, розповіла фітнес-експертка та нутриціологиня Катерина Медушкіна.

Цікаво Борошно для схуднення: ТОП-5 корисних варіантів

Лайфхаки для швидкого приготування їжі

  • Заздалегідь робіть заготовки і відправляйте їх до морозилки. Лише дві – три години у вихідний день допоможуть забезпечити себе заморозкою на тиждень.
  • Пам'ятайте про духовку. За допомогою пакетів для запікання можна приготувати відразу кілька страв.
  • Якщо у вас є мультиварка – складайте в неї все інгредієнти, запускайте таймер і займайтеся своїми справами.
  • Правильні готові продукти забезпечать вам повноцінний прийом їжі. Це варені яйця, запечене куряче філе, консервований тунець, молочка, овочі та фрукти.
  • У вас завжди має бути готовий гарнір. Наприклад, відварна гречка чи рис відмінно зберігаються.

Готуйте їжу заздалегідь, це дозволить заощадити багато часу / Фото Pixabay

Читайте Як тренувати спину: 3 крутих вправи від фітнес-тренерки

  • Готуйте на 2 – 3 дні вперед і відразу розкладайте їжу в ланч-бокси порційно. Це дозволить розвантажити день.
  • Якщо ви готуєте відразу для всієї родини, адаптуйте страви під себе. Наприклад, частину салату можна заправити натуральним йогуртом, а не майонезом, а котлети приготувати на пару, а не смажити.
  • Якщо ви сова і любите вранці поспати, готуйте сніданки з вечора. Це може бути запіканка, вівсянка в банці чи відварені яйця.