Ласунам слід правильно підбирати борошно. Кращі варіанти при схудненні назвала фітнес-експертка та нутриціологиня Катерина Медушкіна.

Цікаво Як зберегти молодість та стрункість: 3 правила для дівчат і жінок

Пшеничне борошно вищого сорту – продукт, який не має жодного відношення до рівного рівня цукру у крові... Почнемо з очевидного: будь-які борошняні вироби мають досить високу калорійність. І будь-які популярні "корисні борошна" їсти потрібно в помірних дозах,
– пояснила Медушкіна.

Яке борошно вибрати

  • Рисове борошно

Не містить глютену та є лідером серед зернових за вмістом білка і крохмалю. Також у ньому є кальцій, калій і фолієва кислота. Рисове борошно виводить солі й нормалізує травлення. У 100 грамах – 371 ккал.

  • Кукурудзяне борошно

Відмінний варіант для тих, у кого уповільнений обмін речовин. Містить кальцій, магній, залізо. Багатий на крохмаль і клітковину, знижує рівень глюкози в крові. У 100 грамах – 331 ккал.

  • Лляне борошно

Є джерелом жирних кислот Омега – 3, Омега – 6, рослинного білка та клітковини. Його називають "лляне яйце", оскільки в дієтичній випічці замінює яйця. Також прискорює обмін речовин. У 100 грамах – 270 ккал.

"Правильне" борошно дозволить не боятися за фігуру / Фото Pixabay

Корисно Шкідливі вправи для дітей: масажистка попередила про наслідки

  • Гречане борошно

Є успішним антиоксидантом і борцем з холестерином. У ньому зовсім мало жирів (4%), але багато білків і складних вуглеводів. Дозволяє надовго насититися. У 100 грамах – 350 ккал.

  • Вівсяне борошно

Буває двох видів: толокно та борошно тонкого помелу. Цей продукт продукує серотонін в організмі, містить вітаміни групи B, С, А, Е. Вівсяне борошно регулює жировий обмін, підіймає настрій і очищає організм клітковиною. У 100 грамах – 369 ккал.

До речі, ділюся лайфхаком: корисне борошно можна зробити самим, подрібнивши у блендері, кавомолці чи млині куповану крупу,
– зазначила Катерина Медушкіна.