У чому користь зелені – розповіла нутриціологиня Надія Жиліна в своєму Instagram.

Читайте Що приготувати на вечерю: 40 простих ідей для тих, хто худне

Знаєте, раніше я взагалі не їла зелень, іноді у суп додавала або у вигляді салатного листя для салату, і все. Зараз же я просто не уявляю свій прийом їжі без зелені, – зазначила Жиліна.

Чому зелень потрібно включати в раціон

  • Зелень – це джерело вітамінів і мінералів, антиоксидантів. Наприклад, в петрушці в 4 рази більше вітаміну С, ніж в лимонах;
  • зменшує запальні процеси в організмі;
  • містить велику кількість нерозчинної клітковини, яка потрібна для очищення організму від усього зайвого;
  • підтримує нормальну роботу шлунково-кишкового тракту;

В зелені – багато вітамінів / Фото flashnord

Також важливо Як схуднути, не голодуючи: названо 4 важливих умови

  • є профілактикою від запорів і здуття;
  • знижує нервову збудливість;
  • підтримує корисну мікрофлору в кишечнику;
  • позитивно впливає на волосся, шкіру і організму в цілому;
  • знижує рівень "поганого" холестерину;
  • нормалізує рівень глюкози у крові.