Як їсти і худнути за допомогою "правила тарілки" розповіла дієтологиня Альбіна Коміссарова. Оскільки звучить усе доволі просто, а на практиці виникає чимало запитань, фахівець постаралася роз'яснити, як харчуватися за цим методом.
І ще 5 простих рішень, які допоможуть скоротити калорійність продуктів
Попри узагальнені рекомендації, у прихильників здорового харчування з'являються питання, зокрема: "А скільки у висоту можна накладати?".
- Якщо ми говоримо про м'ясо / рибу, то товщина – 2 фаланги вашого вказівного пальця або приблизно сигаретна пачка стандартна.
- Якщо йдеться про крупи, то на 1/4 тарілки виходить десь 4 – 6 столових ложок крупи / 1 скибочка хліба / 50 грамів макаронів в сухому вигляді.
Крім цього, багато хто запитує, як бути зі складними стравами (плов / окрошка / олів'є і тд).
Варіанта 2: або ми їмо це не по методу тарілки, або намагаємося уявити, як можна розподілити цей прийом їжі. Наприклад, 1/2 тарілки плову це рис (вуглеводи) + м'ясо (білок),
– пояснила дієтологиня.
Читайте також Що їсти у спеку та що краще виключити зі свого раціону влітку: перелік продуктів
Приклад порції за "методом тарілки":
Фото instagram
Фото instagram
Фото instagram
Фото instagram
Фото instagram
Фото instagram