Як їсти і худнути за допомогою "правила тарілки" розповіла дієтологиня Альбіна Коміссарова. Оскільки звучить усе доволі просто, а на практиці виникає чимало запитань, фахівець постаралася роз'яснити, як харчуватися за цим методом.

І ще 5 простих рішень, які допоможуть скоротити калорійність продуктів

Попри узагальнені рекомендації, у прихильників здорового харчування з'являються питання, зокрема: "А скільки у висоту можна накладати?".

  • Якщо ми говоримо про м'ясо / рибу, то товщина – 2 фаланги вашого вказівного пальця або приблизно сигаретна пачка стандартна.
  • Якщо йдеться про крупи, то на 1/4 тарілки виходить десь 4 – 6 столових ложок крупи / 1 скибочка хліба / 50 грамів макаронів в сухому вигляді.

Крім цього, багато хто запитує, як бути зі складними стравами (плов / окрошка / олів'є і тд).

Варіанта 2: або ми їмо це не по методу тарілки, або намагаємося уявити, як можна розподілити цей прийом їжі. Наприклад, 1/2 тарілки плову це рис (вуглеводи) + м'ясо (білок),
– пояснила дієтологиня.

Читайте також Що їсти у спеку та що краще виключити зі свого раціону влітку: перелік продуктів

Приклад порції за "методом тарілки":


Фото instagram


Фото instagram


Фото instagram


Фото instagram


Фото instagram


Фото instagram