Однак існують способи урізноманітнити раціон і споживати більше овочів. Детальніше розповіла нутриціологиня Ольга Усенко.

Цікаво Як схуднути на свята: 2 правила, які дозволять знизити вагу

Овочі можуть набриднути всім, адже звичайні варіанти приготування виглядають так: нарізка овочева, овочевий салат, овочі-гриль, овочі на пару, рагу овочеве. Мені навіть ці варіанти не набридли за багато років, але це мені. Але я часто стикаюся з тим, що новачкам і людям, які не звикли їсти багато овочів, набридає овочева одноманітність,
– зазначила Усенко.

Як впровадити овочі у свій раціон

  1. Овочеві супи. Цей варіант відмінно підійде для холодної пори року. Водночас є прекрасна страва для літа – холодний борщ. За словами Ольги Усенко, звичну картоплю в ньому можна замінити на більшу кількість бобових і покласти багато буряка.
  2. Омлети з овочами. У цю страву можна додавати різні варіанти овочів.
  3. М'ясні котлети можна готувати з овочами. Їх додають в фарш.
  4. Запіканки з овочами, сиром, м'ясом.

Овочі обов'язково повинні бути в раціоні / Фото Pixabay

Корисно Шашлик із птиці: 4 способи смачно замаринувати м'ясо

  1. Овочі та зелень додайте в різні соуси – це і смачно, й корисно.
  2. Фарширований болгарський перець – смачна страва, яка відома всім.
  3. Лазанья з кабачків – ще один спосіб ввести в раціон овочі. Крім того, це відмінна страва для вечері.