Як відомо, сухофрукти – це фрукти, в яких вміст води видалений шляхом висушення. Тому харчова цінність в них набагато вища, аніж у свіжих фруктах. А усе через концентрацію цукрів та водночас поживних речовин.

І ще Що пити замість кави: смачна та корисна альтернатива

Сухофрукти багаті клітковиною, вітамінами та мінералами. Поліфенольні антиоксиданти у їхньому складі сприяють поліпшенню кровотоку, процесу травлення та запобігають оксидативному стресу. А високий вміст калію допомагає виводити зайву рідину та натрій, який також корисний для м‘язів,
– говорить Самойленко.


Харчова цінність у сухофруктах набагато вища, аніж у свіжих фруктах / Фото pixabay

Харчова цінність та вміст природного цукру у сухофруктах

Фініки (джерело міді, марганцю, заліза, вітаміну В6.)

  • 66,5 кілокалорії у 24 грамах
  • 64% – 65% природного цукру

Чорнослив (відомий своїм природнім проносним ефектом завдяки цукровому спирту у складі – сорбіту, а мінерал бор допомагає боротися з остеопорозом)

  • 67 кілокалорій у 28 грамах
  • 38% природного цукру

Курага (хороше джерело бета-каротину, лютеїну, зеаксантину – трьох рослинних пігментів, які підтримують здоров‘я очей)

  • 67 кілокалорій у 28 грамах
  • 53% природного цукру

Інжир сушений

  • 70 кілокалорій у 28 грамах
  • 48% природного цукру

Родзинки (джерело міді, марганцю, магнію, вітамінів групи B.)

  • 85 кілокалорій у 28 грамах
  • 59% природного цукру.

Читайте також Які сезонні продукти мають бути в раціоні: поради нутриціологині