Ягоди є джерелом багатьох вітамінів, тому відмовлятися від них не можна. Які ягоди та як часто потрібно їсти – розповіла нутриціологиня Ольга Усенко.

Читайте Скільки потрібно їсти, щоб худнути: простий метод без підрахунку калорій

Ягоди – це здоровий продукт, який спокійно можна їсти, оскільки вони низькокалорійні, але багаті клітковиною, вітаміном С і антиоксидантами. В день (в ідеалі) має бути хоча б 100 грамів ягід в раціоні,
– зазначила Усенко.

Вона підкреслила, що різноманітний раціон є запорукою здоров'я, тому важливо включати в меню різні ягоди.

ТОП-7 корисних ягід

  1. Полуниця. Є хорошим джерелом вітаміну С. Вона знижує фактори ризику серцевих захворювань та допомагає контролювати рівень цукру в крові.
  2. Малина багата клітковиною і поліфенолами-антиоксидантами, які ефективно борються з окислювальним стресом.
  3. Чорниця допомагає перемогти різні запальні процеси в організмі.
  4. Виноград. За словами нутриціологині, виноград допомагає знизити рівень холестерину у крові та ризик діабету 2 типу, а також поліпшити здоров'я мозку. Крім того, його насіння і шкірка повні антиоксидантів.

У раціоні повинні бути різні ягоди / Фото Pixabay

Цікаво Як зменшити талію без дієт і тренувань: чудо-прийом показали на відео

  1. Асаї. Ці ягоди містять дуже велику кількість антиоксидантів.
  2. Лохина. Є відмінним джерелом вітаміну К, вітаміну С та безлічі антиоксидантів.
  3. Журавлина знижує ризик інфекцій сечовивідних шляхів. ⠀

Кожна ягода має свою користь для організму / Фото Pixabay

Як ви побачили, будь-які ягоди допомагають організму боротися з наслідками стресу через наявність великої кількості антиоксидантів і різного набору вітамінів. Калорійність ягід коливається від 30 до 70 ккал на 100 грамів. Якщо не виходить додавати у свій раціон ягоди щодня, намагайтеся це робити хоча б 2-3 рази на тиждень,
– резюмувала Ольга Усенко.