Як говорить Надія Пахірко, рідина швидко наповнює шлунок і створює відчуття ситості (наповненості). Проте вона швидко засвоюється й голод приходить набагато швидше, ніж ви очікували. Але це не означає, що супи їсти не можна. Це означає, що супи треба їсти правильні! Ось добірка ситних перших страв від нутриціологині:

До слова Як приготувати пісний борщ: смачний рецепт для тих, хто худне

Сочевичний суп-пюре з куркою

Інгредієнти

  • Куряче філе – 240 грамів
  • Курячий бульйон – 850 мілілітрів
  • Картопля – 40 грамів
  • Морква – 40 грамів
  • Цибуля – 30 грамів
  • Червона сочевиця – 80 грамів
  • Томатна паста – 10 грамів
  • Оливкова олія – 1 столова ложка
  • Спеції до смаку

Спосіб приготування

Зваріть курячий бульйон з філе. Наріжте дрібно картоплю і моркву. Цибулю потріть на тертці. Додайте червону сочевицю у бульйон. Додайте овочі і варіть ще 30 хвилин. Після цього додайте томатну пасту, оливковому олію і спеції. Зробіть пюре за допомогою занурювального блендера.

Сочевичний суп-пюре з куркою
Сочевичний суп-пюре з куркою / Фото pixabay

Молочна уха з нутом

Інгредієнти

  • Нут – 60 грамів
  • Риба (горбуша) – 250 грамів
  • Морква – 60 грамів
  • Цибуля – 60 грамів
  • Помідори – 130 грамів
  • Молоко (1,5%) – 200 грамів
  • Спеції та зелень

Спосіб приготування

Замочіть нут на ніч у воді. Відваріть горбушу у підсоленій воді (600 – 700 мілілітрів) разом з нутом. Цибулю і моркву підсмажте без олії. Помідори надріжте і облийте окропом, щоб легко зняти шкірку та наріжте великими шматочками. Додайте цибулю з морквою і поваріть ще 2 хвилини. Розбавте молоком і доведіть до кипіння. В кінці приправте перцем, сіллю та зеленню.

Томатний суп з фрикадельками

Інгредієнти

  • Часник – 2 зубчики
  • Морква – 50 грамів
  • Болгарський перець – 50 грамів
  • Цибуля – 50 грамів
  • Помідори – 360 грамів
  • Яловичий фарш – 300 грамів
  • Яйця – 1 штука
  • Висівки – 12 грамів
  • Спеції і зелень (базилік, кріп)

Читайте також Що їсти під час посту: дієтологи назвали перелік дозволених продуктів

Спосіб приготування

Наріжте великими шматками болгарський перець, моркву та цибулю, розчавіть часник і усе разом пропасеруйте на сухій сковороді. Ошпарте помідори окропом, почистіть від шкірки і перетріть у блендері. Посоліть, додайте базилік, кріп, перець, підсолоджувач (все на смак). Тушіть усе 15 хвилин. Тим часом з яловичини зробіть фарш: перемішайте перемелене м'ясо із зеленню, яйцем, висівками, сіллю та перцем. Зліпіть фрикадельки. Тоді з'єднати томатне пюре і овочі і блендером перетворіть у пюре. Розбавте трохи водою, якщо треба. Додайте фрикадельки і варіть ще 20 хвилин.

Смачного!