Приготувати літні супи можна досить швидко. Що для цього використовувати – розповіла дієтологиня Світлана Фус.

Цікаво Що приготувати з дитиною на кухні: ідеальна сімейна страва

Влітку саме час їсти більше овочів! Крім приготування звичних салатів, урізноманітнити овочевий асортимент страв можна легкими холодними супами. Вони не тільки втамовують голод і освіжають у літню спеку, але ще будуть гарним джерелом рідини. До того ж готувати їх легко і швидко,
– зазначила Фус.

З чого готувати літні супи

Найпопулярнішими холодними супами влітку є: окрошка, гаспачо, холодні борщі, таратор та інші. Для приготування використовується нежирний кефір чи йогурт, кисле молоко, натуральний квас або вода.⁣⁣ ⠀

У літніх супах – багато овочів і зелені, а значить і вітамінів, мінералів і рослинної клітковини. Їх можна готувати з огірків, помідорів, буряків, щавлю, капусти, шпинату, редиски. Також використовуйте яйця, приготовані гриби, відварене м'ясо курки, індички або рибу.

Читайте Чому кілограми повертаються після дієти: помилки тих, хто худне

Кому не слід їсти холодні супи

Є категорія людей, яким слід відмовитися від супів, приготованих на основі кефіру або квасу. Вони не дуже підійдуть тим, хто має підвищену кислотність шлунка або хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, при жовчнокам'яній хворобі,
– уточнила Світлана Фус.

Вона підкреслила, що найважливіше – використовувати свіжі і якісні продукти для приготування супу. ⠀