Корисними є зелені овочі, які багатьма недооцінюються. Які з них важливо ввести у меню, розповіла нутриціологиня Світлана Нікітчук.
Цікаво Що змінить відмова від кави: факти, які потрібно знати кожному
Всі знають, що їсти зелені овочі корисно. Всі знають, але мало хто їсть. Здебільшого, крім огірка, ну і, можливо, зеленого перцю, і рідше броколі, інших продуктів цієї групи в раціоні не зустрінеш. Але багато хто з них – справжня вітамінна бомба!
– зазначила Нікітчук.
За її словами, зелені овочі – джерело різних вітамінів.
Крім того, в овочах багато клітковини, яка потрібна для травлення.
3 овочі, які слід додати у меню
Броколі
Багата калієм, фосфором, кальцієм, магнієм, залізом, цинком, марганцем, сіркою. Містить вітаміни С, всю група В, РР, Е, К, провітамін А. Крім того, "незамінні амінокислоти в її складі дорівнюють броколі до яловичини, а речовина сульфорафан вбиває шкідливі бактерії, що викликають виразку і рак".
Селера
Також багатий на вітаміни й мікроелементи. Селера дає сечогінний і послаблювальний ефект, а у поєднанні з м'ясом сприяє виділенню шлункового соку і засвоєнню їжі.
Зелені овочі повинні бути в раціоні / Фото Pixabay
Читайте Названо три важливих умови правильного харчування
Спаржа
Містить багато води, клітковини й білка. Цей низькокалорійний овоч багатий на вітаміни групи В, С, К, E, бета-каротином, фолієвою кислотою. Спаржа сприяє виведенню рідини та зменшенню набряків.
Це лише мала частина того, що ми можемо ввести до свого раціону, щоб урізноманітнити його. Питання лише в тому, щоб це стало звичкою. Вчіться смачно і правильно їх готувати,
– резюмувала Светлана Нікітчук.