Що краще їсти на перекус, розповіла абсолютна чемпіонка світу з фітнесу Оксана Оробець.

Читайте Чому потрібно відмовитися від смаження на олії: нутриціологиня озвучила аргументи

Що потрібно знати про перекуси

За словами Оробець, перекус є повноцінним прийомом їжі. Для того щоб після нього не хотілося їсти, перекус повинен складатися з білків, жирів і вуглеводів. Це означає, що, наприклад, яблуко – не найкращий варіант.

Що їсти на перекус

Оксана Оробець назвала прості і смачні варіанти для перекусу:

  • фрукт + горішки;
  • фрукт + йогурт / кефір;
  • фрукт + сир;
  • сендвіч (цілісно-зерновий хліб + пару листя салату + слайси курочки);
  • лаваш з овочами і м'ясом (ідеальний варіант їжі з собою);
  • протеїновий коктейль і ягоди / фрукти.

Правильний перекус дозволить залишатися ситим до основного прийому їжі​ / Фото Pixabay

Цікаво Як схуднути, сидячи вдома: 5 корисних лайфхаків

Чемпіонка звернула увагу на те, що у кожному запропонованому варіанті є і білки (горіхи, сир, птиця, сир), і вуглеводи (фрукти, ягоди, лаваш) і жири. Такий перекус дозволить легко дотягти до основного прийому їжі.

Я люблю, щоб було все просто і зручно. Як бачите основні варіанти перекусів можна купити у будь-якому супермаркеті, якщо забули взяти з собою свою їжу або хочете перекусити, але, щоб це була здорова їжа,
– резюмувала Оксана Оробець.