Як говорить дієтологиня, навесні основу раціону повинні складати продукти, які допомагають відновити дефіцит нутрієнтів і поліпшити роботу організму. Одними з найважливіших є овочі. Тому вона й розповіла про особливості весняних коренеплодів та зелені.

І ще Як швидко схуднути до літа: ТОП-9 лайфхаків

Тут головний принцип – різноманітність і сезонність. І принцип "різнобарвної тарілки" зараз дуже актуальний: чим більше фарб на вашій тарілці, тим більше корисних нутрієнтів ви зможете отримати,
– зазначає Ольга Безугла.

Чим більше різних овочів у вас в тарілці, тим краще
Чим більше різних овочів у вас в тарілці, тим краще / Фото pixabay

Крім цього, як каже фахівець, дуже важливо постаратися з приходом весни навести порядок у своєму графіку харчування, сформувати чіткі паузи між їжею і звернути увагу на розмір порції, адже весняний раціон передбачає зменшення обсягу порцій, кількості прийомів їжі або калорійності. Позаяк з потеплінням нашому організму потрібно на обігрів все менше енергії, а відповідно – менше калорій.

Читайте також Як правильно їсти сухофрукти під час схуднення: поради дієтологині

І наостанок дієтологиня радить мінімізувати термічну обробку. Ті продукти, які можна вживати в сирому вигляді – краще їсти сирими. Так ви збережете максимум вітамінів, що дуже важливо з точки зору доставки корисних мікронутрієнтів тільки з їжі!