Останніми роками крупи використовують навіть для приготування десертів. Чи корисно їсти каші – розповіла дієтологиня Світлана Фус.

Цікаво Інтервальне голодування: відома тренерка попередила про серйозну "побічку"

Крупи мають досить тривалий термін зберігання, високу живильну цінність і їх просто приготувати.⁣⁣ Зараз асортимент каш великий. Ми можемо використовувати їх як самостійну страву, як гарнір до м'яса і овочів або як інгредієнт корисних салатів,
– зазначила Фус.

Навіщо їсти каші

За словами дієтологині, каші є джерелом вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, харчових волокон, які необхідні для нормальної роботи організму.

Ці речовини цілюще впливають на травлення, нервову систему, роботу серця і судин, покращують стан шкіри. Різні види каш мають свій склад і, відповідно, приносять певну користь,
– пояснила Світлана Фус.

Які каші корисні

Найкорисніша крупа – та, яка не очищена від зернової оболонки. За словами лікарки, якщо оболонка видалена, кількість харчових волокон у крупах знижується і при цьому зростає їх глікемічний індекс. Цей момент важливо враховувати при виборі крупи.

Вибирайте крупу, яка не очищена від зернової оболонки​ / Фото Pixabay

Корисно Як не переїдати вечорами: 4 поради, які допоможуть бути стрункою

Крім того, у крупи часто додають цукор, барвники, ароматизатори та жири. Це каші швидкого приготування – для вживання достатньо залити їх гарячою водою. Важливо пам'ятати, що вони не підходять для повноцінного прийому їжі, тому не слід їх вживати.

Відмовтеся від каш швидкого приготування​ / Фото Pixabay

Корисна каша – та, де вказано більш тривалий час приготування. А значить, вона менше перероблена. ⁣⁣Важливим також є спосіб приготування,
– резюмувала Світлана Фус.