Як слід харчуватися після 40 років – розповіла експертка в психології зниження ваги, консультантка з дієтологічного супроводу і здорового способу життя Олена Кален.

Цікаво Чи можна їсти рибу при схудненні: важливі нюанси, яких ви не знали

Для того, щоб навчитися знижувати вагу, не так важливо, що саме їсти – можна харчуватися будь-якими продуктами і знижувати вагу. Але від якості харчування залежить здоров'я і зовнішній вигляд. Їжа для нас є не тільки джерелом енергії, але і будівельним матеріалом для клітин, джерелом вітамінів, мінералів, клітковини,
– зазначила Кален.

Вона зазначила, що після 40 років багато хто починає замислюватися про своє здоров'я і зміні раціону.

Правила вибору продуктів

  1. Для того щоб меню було різноманітним і збалансованим, включайте не менше 30 продуктів у свій раціон на тиждень.
  2. У кожному прийомі їжі повинен бути білок. Жінкам він потрібен для утворення колагену, чоловікам – як будівельний матеріал для побудови м'язів.
  3. Важливо вживати жири, зменшуючи частку тварин. За словами експертки, необхідно вибирати м'ясо з мінімальним жировим прошарком, а птицю готувати без шкіри. Також слід включати у раціон авокадо, горіхи і нерафіновану олію.

Правильне харчування дозволить мати гарне тіло / Фото Pixabay

Читайте Коли кава стає десертом: Фус розкрила правду про улюблений напій мільйонів

  1. Молочні продукти слід вибирати з вмістом жиру від 1,5 до 5%. Річ у тім, що знежирена продукція містить цукор, смакові добавки, згущувачі, крохмаль або емульгатори.
  2. Відмовтеся від рафінованих рослинних олій – вони підвищують енергетичну цінність продукту і покращують його смакові якості. Для заправки салатів можна використовувати нерафіновану олію, а м'ясо і рибу краще запікати у духовці або готувати в мультиварці.