Шашлик із птиці: 4 способи смачно замаринувати м'ясо
Джерело:
Інстаграм Надії ПахіркоНастала довгоочікувана пора шашликів. Кожен замислюється про те, як же смачно замаринувати м'ясо.
Хочеться використовувати перевірені рецепти, які не додадуть зайвих кілограмів. 4 смачними маринадами поділилася нутриціологиня Надія Пахірко.
Читайте Святкові ласощі: скільки калорій в найпопулярніших продуктах
Шашличний сезон починається! Ліс, пташки, травичка, свіже повітря й м'ясце, посмажене на вуглинах – ммм... Просто казка. Попереду багато теплих вихідних і треба підготуватися ґрунтовно, щоб отримати максимум користі з цих свят,
– зазначила Пахірко.
Як замаринувати шашлик
Кефірний
М'ясо натираємо перцем, сіллю, каррі та викладаємо у велику миску. Заливаємо нежирним кефіром, додаємо багато рубаного кропу, петрушки й ріпчастої цибулі. Залишаємо на ніч під пресом у холодильнику.
Овочевий
Цибулю, солодкий червоний та зелений перець ріжемо тонкими кільцями. На дно каструлі викладаємо шар цибулі й перцю, додаємо сіль, шар перцю – шар м'яса, знову цибулю й перець і т.д. Залишаємо на ніч.
Правильний маринад дозволить зробити смачний шашлик / Фото Pixabay
Цікаво Смачні курячі трубочки: фітнес-тренерка поділилася крутим рецептом
На газованій воді
М'ясо натираємо перцем, сіллю та спеціями. Вичавлюємо лимонний сік і додаємо нарізану півкільцями цибулю. Перемішуємо. Кладемо в глибоку каструлю й заливаємо все газованою водою. Ставимо на ніч у холодильник.
З помідорами
М'ясо поміщаємо в глибоку каструлю, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист, різаний лук і помідори. Руками вминаємо в м'ясо цибулю, помідори та спеції. Накриваємо кришкою й прибираємо в холодильник на ніч.
Це перевірені маринади, найулюбленіші з безлічі. М'ясо з ними смачне та ніжне виходить. До того ж, ці маринади не додають зайвих калорій до м'яса,
– резюмувала Надія Пахірко.