Як спекти паску без шкоди для фігури: дієтичний рецепт

27 квітня 2021, 08:54
Читать новость на русском

Великдень – свято, яке асоціюється з ароматними пасками. Здавалося б, що для прихильників правильного харчування ця випічка у переліку заборонених. Але є дієтичний рецепт, який повністю відповідає всім принципам здорового раціону.

Нутриціологиня Надія Пахірко поділилася простим рецептом з мінімальним набором калорій. Сміливо готуйте для всієї сім'ї. Лише зважте, що складові розраховані на одну велику паску.

І ще Підійде для тих, хто тримає піст: смачний рецепт супу з сочевиці

Рецепт дієтичної паски

Інгредієнти

  • Сир 2% – 400 грамів;
  • Яйце – 4 штуки;
  • Масло вершкове – 60 грамів;
  • Сметана 10% – 40 грамів;
  • Цукрозамінник;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Борошно пшеничне цільнозернових – 200 грамів;
  • Ізюм – 100 грамів.


Рецепт паски для прихильників правильного харчування / Фото pixabay

Спосіб приготування

  1. Білки і жовтки розділіть, а вершкове масло розтопіть.
  2. Сир розімніть виделкою, додайте жовтки, розтоплене масло і сметану. Добре перемішайте.
  3. У борошно додайте соду, цукрозамінник і перемішайте.
  4. Борошно і родзинки змішайте з отриманою масою.
  5. У сухому посуді збийте білки до пишної піни і акуратно вилийте їх у тісто.
  6. Викладіть у форму і відправте у духовку. Випікайте 45 хвилин при 180 градусах.

Читайте також Пити чи не пити: як вписати алкоголь у дефіцит калорій під час дієти

Зранку можна з'їсти 150 – 200 грамів такої паски. Це буде повноцінний сніданок.