Рецептом домашнього майонезу поділилася дієтологиня Єва Шишова. За словами лікарки, зі звичайних продуктів, які знайдуться в холодильнику у кожного, можна приготувати соус за лічені хвилини. Він виходить смачніший та корисніший, ніж магазинний.

І ще Корисні продукти, які не потрібно готувати: ТОП від нутриціологині

Домашній майонез: покроковий рецепт

Інгредієнти

  • Яйце: 1 штука;
  • Рослинна рафінована олія: 300 мілілітрів;
  • Гірчиця: 0,5 чайної ложки;
  • Сіль: 0,5 чайної ложки;
  • Цукор: 1 чайна ложка;
  • Сік лимона: 1,5 столові ложки.

Спосіб приготування

Змішайте усі інгредієнти у звичайній банці. Перші дві хвилини збивайте блендером, не переміщуючи його по місткості (інакше олія може відокремитися), а інші дві хвилини – блендеруйте по всій банці.

Читайте також Індичка болоньєзе: дієтичний варіант м'ясного соусу для будь-якого гарніру