Як, коли і скільки м'яса можна їсти: 5 важливих правил
8 січня 2021,
22:28
Читать новость на русском
Вживання великої кількості м'яса негативно позначається на здоров'ї людини, що доведено безліччю досліджень.
Як правильно вживати м'ясо, розповіла головний лікар Клініки дієтології Самойленко Наталія Самойленко на сторінці в Instagram.
Цікаво Як схуднути після свят: 5 порад від профі
Як правильно вживати м'ясо: 5 порад
- Відмовтеся від м'яса вранці і ввечері – це дуже велике навантаження на організм. Червоне м'ясо слід вживати в обід.
- Уникайте обробленого (ковбаса, сосиски, балик, котлети), копченого і смаженого м'яса. Готуйте його на пару, запікайте, тушкуйте і варіть.
- Не рекомендується вживати м'ясо частіше 1-2 разів на тиждень.
Слідкуйте за порціями м'яса / Фото kopilka-kulinara
Читайте Як знизити навантаження від святкових страв: 10 лайфхаків від дієтологів
4. Порція м'яса для одного прийому їжі має становити 100-150 грамів.
Для жінок шматочок м'яса повинен займати приблизно половину долоні, у чоловіків – трохи більше половини долоні, – зазначила Наталія Самойленко.
5. Кращий гарнір до м'яса – сирі овочі і зелень. Вживати м'ясо з кашами не рекомендуеться – вони несумісні.
Важливо! Дієтологи рекомендують з віком зменшувати дозування м'ясних продуктів, аж до повного його виключення.