Швидкі перекуси в мікрохвильовці: 3 крутих і смачних рецепти
Джерело:
Інстаграм Катерини МедушкіноїПерекуси потрібні кожній людині протягом дня, тому мають бути корисними. Вони допомагають протриматися до основного прийому їжі.
Які перекуси можна швидко приготувати в мікрохвильовці, розповіла фітнес-експертка і нутриціологиня Катерина Медушкіна.
Цікаво ТОП-3 заправки для салатів: як зробити страву корисною
Перекуси необхідні нам для підтримки енергії протягом дня і рівного рівня цукру у крові. Робіть їх 2-3 рази на день – так ви не будете відчувати голоду і дискомфорту при схудненні. Питання про мікрохвильовку звучить дуже часто – тому вирішила запропонувати вам кілька рецептів,
– зазначила Медушкіна.
3 перекуси, які можна приготувати в мікрохвильовці
1. Сирна запіканка за 10 хвилин
168 кКал на 100 грамів.
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 17,6/4,2/14,2.
Інгредієнти:
- Сир – 180 грамів.
- Яйце – 1 штука.
- Борошно – 30 грамів.
- Кефір – 70 мілліграмів.
- Ягоди – за смаком.
- Цукрозамінник – за бажанням.
Як приготувати:
Збиваємо яйце, додаємо сир і перемішуємо. Вливаємо кефір, перемішуємо. Перекладаємо масу в форму, посипаємо ягодами і відправляємо в мікрохвильовку на 5 хвилин.
Смачну сирну запіканку можна приготувати всього за кілька хвилин / Фото pinterest
2. Гарячий бутерброд з яйцем-пашот
182 кКал на 100 грамів.
БЖВ: 9,4/7,3/18,4.
Інгредієнти:
- Сметана – 0,5 склянки.
- Яйця – 2 штуки.
- Зелена цибуля – 1 перо.
- Хліб – 1 скибочка.
- Паприка – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Як приготувати:
Сметану викладаємо у контейнер, додаємо рубаний лук і перемішуємо. У сметані робимо невелике заглиблення і розбиваємо туди яйця. Накриваємо контейнер кришкою і ставимо в мікрохвильовку на 1,5-2 хвилини (стежте, щоб приготувалися яєчні білки). Викладаємо яйця і сметану на підсмажений хліб і посипаємо паприкою.
Гарячий бутерброд стане відмінним перекусом / Фото pixabay
Читайте Яким має бути сніданок, щоб схуднути: 4 пункти, які потрібно знати
3. Вівсяномлинець
181 кКал на 100 грамів.
БЖВ: 8,5/9/7.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 2 столових ложки.
- Молоко – 60 мілілітрів.
- Яйце – 1 штука.
- Сіль – за смаком.
Як готувати:
У посуд для мікрохвильовки висипаємо вівсяні пластівці, вливаємо молоко, збиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Тісто має бути рідким. Ставимо у мікрохвильовку на 3 хвилини. За бажанням можна додати 20 грамів сиру до 20% жирності.
Популярний вівсяномлинець можна приготувати у мікрохвильовці / Фото fotostrana