Схуднення після 40 років: які продукти мають бути в раціоні

22 січня 2021, 21:57
Читать новость на русском

Кожна жінка хоче бути у відмінній формі, незважаючи на свій вік. Після 40 років це зробити складніше, адже відбуваються гормональні зміни.

Чим харчуватися, і яких правил дотримуватися, щоб прекрасно виглядати, розповіла експертка у психології зниження ваги, консультантка з дієтологічного супроводу і здорового способу життя Олена Кален у своєму Instagram.

Читайте Які продукти обходити стороною: названі приховані вороги з супермаркету

Кожній жінці після 40 хочеться зберегти молодість і стрункість. Розберемо, які страви включити в меню, щоб знизити вагу і залишатися у формі, – зазначила Кален.

Як залишатися у формі після 40 років

  • Уникайте жорстких дієт – різкі обмеження в їжі можуть негативно позначитися на здоров'ї.
  • Відмовтеся від розвантажувальних днів на кефірі та гречці. Харчування має бути
  • смачним і різноманітним. Вживайте більше риби і свіжих овочів.
  • Пам'ятайте про фізичну активність. Це може бути будь-що: біг, зарядка, гімнастика, плавання, прогулянки на свіжому повітрі.
  • Не забувайте пити багато води. Вона бере участь у розщепленні жиру і сприяє пружності шкіри.

Додайте в раціон більше риби і овочів / Фото vkuhne

Цікаво Які продукти можна поєднувати під час схуднення: ТОП-4 смачних варіанти

Що має бути у меню після 40 років

В організмі жінки з віком вичерпується запас естрогену. Його нестача може викликати дратівливість і швидку стомлюваність. Для того щоб цього не сталося, у раціоні повинна бути рослинна їжа, яка містить цей компонент:

  • Лляна олія
  • Яблука і абрикоси
  • Гранати
  • Квасоля, нут, горох, соя
  • Селера, шпинат, спаржа, баклажани
  • Насіння гарбуза і горіхи ⠀
  • М'ясо птиці
  • Риба
  • Молюски, устриці і кальмари
  • Куркума і імбир.

Для підтримки гормонального фону не забувайте про цільнозернові злаки: овес, жито, висівки, бурий рис і ячмінь – ці та інші крупи повинні бути в раціоні. Для зниження ваги важливо не тільки, що ви їсте, але і скільки. Навіть корисні продукти відкладуться на боках, якщо переїдати, – резюмувала Кален.