Паста з песто та пармезаном: рецепт ідеальної вечері від дієтологині

22 травня 2021, 10:12
Читать новость на русском

Італійці буквально закохані у свою кухню, і вони розуміються в макаронах. Ділимося сьогодні простим та швидким рецептом спагетті, які важко зіпсувати.

Так, дієтологиня Наталя Макієнко розповіла, як смачно приготувати макарони для тих, хто дотримується дієти. Рецепт розрахований на 2 порції.

І ще Полунична галета: швидкий рецепт смачного пирога для тих, хто на дієті

Інгредієнти

  • спагетті (будь-які цільнозернові) – 120 – 150 грамів;
  • пармезан за бажанням – 20 – 30 грамів;
  • нерафінована оливкова олія – ​​50 – 70 мілілітрів;
  • часник (за бажанням) – 2 зубчики;
  • вимочені горіхи (кедрові або кеш'ю) – 20 грамів;
  • базилік / петрушка – 2 пучки
  • спеції (чорний перець, морська сіль) – до смаку.

Спосіб приготування

  1. Для соусу – зелень (базилік та петрушку), горіхи, часник потовчіть у ступці, додаючи олію (можна все переблендерувати).
  2. Пасту відваріть в киплячій воді до стану "аль денте". Важливо не розварити, щоб отримати користь. Зазвичай варити потрібно на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.
  3. Змішайте у каструлі пасту з соусом. Якщо він густий, додайте воду, в якій варилася паста.
  4. Порційно і за бажанням можна додати томати, мелений перець, пармезан та зелень.

Смачного!

Читайте також Які котлети можна при правильному харчуванні: варіант для тих, хто стежить за вагою