Шашлики з індички: дієтологиня розповіла, як корисно приготувати м'ясо з трьома видами маринаду

6 квітня 2021, 08:54
Читать новость на русском

Смачні та поживні шашлики можна приготувати й вдома, не чекаючи відкриття сезону пікніків. Дієтологиня поділилася рецептом приготування м'яса індика, яке підійде усій родині.

Лікарка Альбіна Коміссарова поділилася рецептом дієтичних шашликів з індички і запропонувала до нього 3 варіанти маринаду. А якщо хочете отримати повноцінний прийом їжі, достатньо лише додати ще хліб або лаваш та свіжу зелень.

І ще Для любителів сніданків з яєць: добірка рецептів здорових омлетів

Рецепт шашликів з індички

Інгредієнти

  • Філе індички
  • Для медового маринаду: 1 столова ложка меду, 1 столова ложка соєвого соусу, 1/2 столової ложки гірчиці, сіль і перець.
  • Для йогуртового маринаду: 3 столові ложки грецького йогурту, зелень, 2 зубчики часнику, сіль, перець.
  • Для томатного маринаду: 2 столові ложки оливкової олії, 1 столова ложка томатної пасти, сік половини лимона, 1 столова ложка меду, сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Поріжте філе великими кубиками.
  2. Розділіть індичку на 3 групи і промаринуйте по 30 хвилин в кожному соусі.
  3. На шпажки насаджуйте індичку, чергуючи з улюбленими овочами (перець, помідори чері, кільця цибулі, кабачок, баклажан).
  4. Запікайте у формі 35 – 40 хвилин при 180 градусах.

Читайте також Пісний салат з кіноа і грибами: як його приготувати смачно і швидко

Виходить дуже смачно, соковито і точно підійде для всієї родини!