Борошно для схуднення: ТОП-5 корисних варіантів
Джерело:
Інстаграм Катерини МедушкіноїУ світі мільйони людей прагнуть бути здоровими, знизити вагу та виглядати спортивно. Не всі готові відмовитися від випічки.
Ласунам слід правильно підбирати борошно. Кращі варіанти при схудненні назвала фітнес-експертка та нутриціологиня Катерина Медушкіна.
Цікаво Як зберегти молодість та стрункість: 3 правила для дівчат і жінок
Пшеничне борошно вищого сорту – продукт, який не має жодного відношення до рівного рівня цукру у крові... Почнемо з очевидного: будь-які борошняні вироби мають досить високу калорійність. І будь-які популярні "корисні борошна" їсти потрібно в помірних дозах,
– пояснила Медушкіна.
Яке борошно вибрати
Рисове борошно
Не містить глютену та є лідером серед зернових за вмістом білка і крохмалю. Також у ньому є кальцій, калій і фолієва кислота. Рисове борошно виводить солі й нормалізує травлення. У 100 грамах – 371 ккал.
Кукурудзяне борошно
Відмінний варіант для тих, у кого уповільнений обмін речовин. Містить кальцій, магній, залізо. Багатий на крохмаль і клітковину, знижує рівень глюкози в крові. У 100 грамах – 331 ккал.
Лляне борошно
Є джерелом жирних кислот Омега – 3, Омега – 6, рослинного білка та клітковини. Його називають "лляне яйце", оскільки в дієтичній випічці замінює яйця. Також прискорює обмін речовин. У 100 грамах – 270 ккал.
"Правильне" борошно дозволить не боятися за фігуру / Фото Pixabay
Корисно Шкідливі вправи для дітей: масажистка попередила про наслідки
Гречане борошно
Є успішним антиоксидантом і борцем з холестерином. У ньому зовсім мало жирів (4%), але багато білків і складних вуглеводів. Дозволяє надовго насититися. У 100 грамах – 350 ккал.
Вівсяне борошно
Буває двох видів: толокно та борошно тонкого помелу. Цей продукт продукує серотонін в організмі, містить вітаміни групи B, С, А, Е. Вівсяне борошно регулює жировий обмін, підіймає настрій і очищає організм клітковиною. У 100 грамах – 369 ккал.
До речі, ділюся лайфхаком: корисне борошно можна зробити самим, подрібнивши у блендері, кавомолці чи млині куповану крупу,
– зазначила Катерина Медушкіна.