5 правил харчування у великодні дні, яких має дотримуватися кожен
У святкові дні багато хто "відривається" по повній та не обмежує себе у їжі. Однак вживання багатьох продуктів харчування може призвести до проблем зі здоров'ям.
Дотримання правил харчової поведінки допоможуть легко пережити свята. Детальніше розповіли фахівці Клініки дієтології Самойленко.
Цікаво Чим здивувати гостей на свята: покроковий рецепт смачної, але простої страви
Харчування на свята: що врахувати
- Піст. Якщо ви дотримувалися посту, не можна кидатися в крайнощі. Вам необхідно поступово вводити до раціону м'ясні страви, доповнюючи подвійною порцією свіжих овочів.
- Порції. Не намагайтеся скуштувати усе підряд та якомога більше. Дієтологи рекомендують починати з білкових продуктів без значного засмаження з овочами. Додайте також шматочок сирого сала в компанію.
- Перерви. Не дивлячись на свята, пам'ятайте, що стіл – не єдина локація. Більше рухайтеся та гуляйте на свіжому повітрі.
Не намагайтеся за святковим столом спробувати все й одразу / Фото Pixabay
Корисно Смачні весняні сніданки: що приготувати нашвидкуруч
- Міра. Це слово має бути постійно у вас в голові. Також пам'ятайте про водний режим!
Якщо ви дотримувалися посту – харчуйтеся обережно / Фото Pixabay
- Паска.
Не важливо, за яким рецептом вона була приготована (класична, сирна, без глютену та ін.). Вживайте на здоров'я, однак не замінюйте здобою основні прийоми, та старайтесь не включати цей продукт у вечірній час,
– резюмували дієтологи.