Як вживати молочні продукти: 3 правила від дієтолога

25 грудня 2020, 16:46
Читать новость на русском

Багато хто з нас любить і регулярно вживає молочну продукцію, однак не всі знають, як це робити правильно.

Які продукти можна їсти і в якому кількість, розповідає samoylenko_diet в Instagram.

Читайте Чому взимку хочеться солодкого: названі дві головні причини

Кому можна їсти молочні продукти

Молочка може бути у вашому раціоні, якщо немає:

  • непереносимості (підтвердженої медиками та дослідженнями);
  • порушень вуглеводного обміну (інсулінорезистентність, цукровий діабет 2 типу). Важливо: винятком є пармезан.

Що можна їсти без побоювань

  • кефір, йогурт без солодких наповнювачів, ряжанка, айран;
  • сир нормальної жирності;
  • свіжий сир (до них відносяться: фета, моцарелла, адигейський, сулугуні, бринза);
  • козиний сир;
  • витримані сири, пармезан.
Важливо! Дієтологи не рекомендують вживати такі продукти: плавлений сир, камамбер і брі, йогурти з солодким наповнювачем, солодкі сирки, знежирені молочні продукти.

Молочні продукти потрібно вживати правильно / Фото bk55

Цікаво Як не набрати зайву вагу під час свят: поради зіркового тренера

Правила вживання молочних продуктів

1. Один день – один молочний продукт. Наприклад, якщо на сніданок ви їли сир, то протягом дня ви не повторюєте кисломолочні продукти.

2. Молочні продукти не слід поєднувати з солодким. Це пов'язано з тим, що молочка сама по собі є продуктом з дуже високим інсуліновим індексом.

Додаючи до них ще й варення, мед, фрукти, ми перетворюємо страву в інсулінову бомбу, – пояснили фахівці.

3. Молочку краще вживати до 15:00. Це пов'язано з її високим інсуліновим індексом.

Також звертайте увагу на розмір порції:

  • денна порція для сиру повинна складати 100 г;
  • кисломолочного напою – 200-300 г;
  • твердих сирів – 30-50 м.