Як приготувати правильний шашлик: два рецепти для тих, хто худне

8 травня 2021, 19:05
Читать новость на русском

Сезон шашликів відкритий, а це означає, що час підібрати смачні та корисні рецепти. Не всі знають, але головну страву весни можна приготувати без шкоди для фігури.

Для цього відмінно підійдуть шашлики з курки та креветок. Двома рецептами поділилася фітнес-експертка та нутриціологиня Катерина Медушкіна.

Корисно Чи обов'язково потрібно їсти суп: нюанси, яких ви могли не знати

Приготувала для вас два рецепти – з куркою і з креветками. Їх можна приготувати як на мангалі на природі, так і вдома, наприклад, у духовці, сковороді-гриль чи навіть на звичайній сковороді. Вийде теж дуже смачно!
– зазначила Медушкіна.

Курячий шашлик з овочами

​На 100 грамів: 65,59 кКал.
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 11,01/1,18/2,65.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 500 грамів.
  • Кабачок – 300 грамів.
  • Помідори черрі – 100 грамів.
  • Перець болгарський – 145 грамів.
  • Йогурт натуральний – 100 грамів.
  • Соєвий соус – 1 чайна ложка.
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Як готувати:

  • Куряче філе нарізаємо середніми шматочками.
  • Для маринаду змішуємо: йогурт, соєвий соус, лимонний сік, приправи й подрібнений часник.
  • Заправляємо курку маринадом, перемішуємо й залишаємо на 20-30 хвилин (можна на кілька годин поставити у холодильник).
  • Кабачок нарізаємо кружечками чи півкільцями. Солимо й залишаємо на 10 хвилин.
  • Перець нарізаємо великими квадратиками, а помідори черрі – навпіл.
  • На шпажку чи шампур нанизуємо шматочок курки, половинку помідора черрі, квадратик перцю та кружечок кабачка, потім знову шматочок грудки й т.д.
  • Готуємо на сковороді, сковороді-гриль чи у духовці протягом 25 хвилин за температури 190 градусів.

Правильний шашлик не зашкодить фігурі​ / Фото gastronom

Цікаво Як позбутися від жиру на боках і животі: чемпіонка показала відео

Шашлики з креветок з м'ятним соусом

На 100 грамів: 116.64 кКал.
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 17,61/4,52/1,45.

Інгредієнти:

  • Креветки – 250 грамів.
  • М'ята – 30 грамів.
  • Вершки 10% жирності – 2 столові ложки (30-40 мілілітрів).
  • Оливкова олія – 1 столова ложка (10 грамів).
  • Сік лимона – 1 столова ложка (20-30 грамів).
  • Часник – 1 зубчик (4-6 грамів).
  • Сіль та перець – за смаком.

Як готувати:

  • Креветки маринуємо в соку лимона з часником.
  • Нанизуємо їх на шпажки чи шампури, кладемо на решітку.
  • Смажимо на сковороді чи на вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
  • М'яту дрібно нарізаємо, додаємо вершки, оливкову олію, лимонний сік, часник, сіль і перець.
  • Все перемішуємо та настоюємо. Цей соус також можна використовувати до риби.

Шашлики з креветок – страва, яку оцінить кожен / Фото vkuso