Плов зі свининою: дієтолог поділився домашнім рецептом для тих, хто худне

26 липня 2021, 11:53
Читать новость на русском

Плов зі свининою українці варять набагато частіше, ніж з бараниною. Так він виходить дієтичним і водночас ситним, ароматним та дуже смачним. Зберігайте рецепт та готуйте разом з Актив 24!

Класичний плов – це калорійна страва, яка навряд чи у когось асоціюється з дієтами. Але можна знайти вихід з будь-якої ситуації. Якщо ви вирішили схуднути або перейти на правильне харчування, це зовсім не означає, що потрібно відмовлятися від улюблених страв – можна приготувати плов, який буде нежирним і низькокалорійним! Як це зробити, показав дієтолог Андрій Невський.

І ще Індичка в соусі теріякі: як приготувати особливий обід нашвидкуруч – відео

Плов зі свининою: покроковий рецепт

Інгредієнти

  • свинина – 350 грамів (можна свинину замінити на баранину, курку або яловичину);
  • рис – 200 грамів;
  • морква – 130 грамів;
  • цибуля – 120 грамів;
  • зіра – 1/5 столової ложки;
  • щіпка куркуми;
  • голівка часнику;
  • сіль, перець – на смак,
  • рослинна олія – 20 грамів.

Спосіб приготування

  1. Цибулю наріжте соломкою, м'ясо – невеликими шматочками, моркву – брусочками.
  2. У рослинній олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, туди додайте м'ясо і теж обсмажте.
  3. Додайте моркву і тушіть протягом 5 хвилин (кришкою не накривати), висипте спеції і добре перемішайте.
  4. Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо, накрийте кришкою та тушіть на середньому вогні ще протягом 40 хвилин.
  5. У холодній воді 2 – 3 рази промийте рис.
  6. Коли м'ясо добре протушиться, насипте рис зверху, не перемішуючи, а просто розрівняйте його.
  7. Акуратно влийте гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 1,5 сантиметри та додайте туди часник, трохи посоліть і накрийте кришкою.
  8. Готувати під кришкою до готовності (близько 20 – 25 хвилин), а при подачі все перемішайте.

Смачного!

Читайте також Як запекти свинину у цитрусово-медовому соусі: смачний рецепт для усієї сім'ї