Як приготувати смачний булгур з куркою: покроковий рецепт від дієтологині

7 липня 2021, 19:00
Читать новость на русском

Булгур – це золотиста крупа з провареної та висушеної пшениці. Вона не тільки корисна, але й смачна.

Готувати її можна по-різному – все залежить від особистих побажань та переваг. Одним із вдалих рецептів поділилася дієтологиня Світлана Фус.

Цікаво Як схуднення впливає на здоров'я: факти, які потрібно знати

Смачний булгур з куркою

Інгредієнти:

  • Булгур – 200 грамів.
  • Куряче філе – 400 грамів. 
  • Цибуля – 120 грамів.
  • Морква – 260 грамів.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку. 

Булгур стане відмінною стравою для сім'ї / Фото 1000.menu

Читайте Запечена курка у медово-гірчичному соусі з апельсинами: як просто приготувати вишуканий обід

Як приготувати:

  • Булгур замочуємо у воді на 30 хвилин і промиваємо.
  • Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на сковороді, змащеній олією.
  • Нарізану моркву додаємо до цибулі й обсмажуємо ще 4 – 5 хвилин.
  • Додаємо нарізане куряче філе. Обсмажуємо 5 – 7 хвилин.
  • Солимо, додаємо спеції та булгур.
  • Заливаємо водою і тушкуємо під кришкою 20 – 25 хвилин.