Як не переїдати вечорами: 4 поради, які допоможуть бути стрункою
Джерело:
Інстаграм Тетяни ЛакустиБагато людей, які прагнуть схуднути, помічали, що весь день готові триматися, а ввечері зриваються і їдять все підряд. Це відбувається з кількох причин.
Як не переїдати та що їсти на вечерю, розповіла дієтологиня Тетяна Лакуста.
Цікаво Які спеції та прянощі варто включити у раціон та чому: ТОП-5 від дієтологів
Чому ввечері хочеться їсти
1. Протягом дня ви неправильно розподіляєте калораж. Це обумовлено звичками, роботою, стресом та ін.
2. Вранці ви не снідаєте (збори, поспіх на роботу та ін.). Увечері з цієї причини відбувається зрив і споживання зайвих калорій. Цьому також сприяють емоції і втома. ⠀
3. Чим пізніше і ситніше ви вечеряєте, тим менше хочеться їсти наступного ранку. Таким чином, за словами дієтологині, "формується порочне коло неправильного розподілу їжі протягом дня".
Правильно розподіляйте калораж протягом дня – це допоможе не зриватися ввечері / Фото Pixabay
Корисно Відома дієтологиня назвала три правила здорового схуднення
4. Емоційна причина – одна з основних для зривів на щось смачненьке вечорами. Важливо не пропускати прийоми їжі протягом дня, так ввечері ви будете не дуже голодні.
Що їсти на вечерю
Дієтологиня поділилася рецептом салату з яйцями і запечною картоплею, який підійде для вечірнього прийому їжі.
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 17,6/18,5/35.
Ккал – 370.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки.
- Огірок – 100 грамів.
- Листя салату – 30 грамів.
- Цибуля ріпчаста – 30 грамів.
- Картопля запечний – 150 грамів.
- Кріп – пару гілочок.
- Спаржева квасоля – 100 грамів.
- Оливкова олія – 5 мілілітрів.
- Сіль і перець – за смаком.
- Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка.
- Лимонний сік – 1 столова ложка.
Як готувати
- Запікаємо картоплю, змастивши трохи маслом. Відварюємо яйця.
- Спаржеву квасолю занурюємо у киплячу воду на 3 – 5 хвилин.
- Нарізаємо цибулю, огірок, листя салату. Викладаємо остиглі яйця, спаржеву квасолю і картоплю.
- Змішуємо кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і поливаємо салат.