Як смачно їсти і худнути: ТОП-3 закусок до святкового столу

7 березня 2021, 18:49
Читать новость на русском

Кожна жінка мріє смачно їсти, але при цьому не набирати вагу. Для цього потрібно підбирати правильні інгредієнти і насолоджуватися крутими стравами.

Простими рецептами закусок до святкового столу поділилася фітнес-експертка, нутриціологиня Катерина Медушкіна.

Цікаво Як хліб впливає на вагу і здоров'я: Фус розкрила факти, яких ви не знали

ТОП-3 закусок до святкового столу, щоб 8 березня їсти смачно, корисно і худнути,
– зазначила Медушкіна.

1. Рулет зі слабосоленої риби та сиру

На 100 грамів: 137,21 кКал.
БЖВ
(білки, жири, вуглеводи): 13,95 / 7,58 / 1,35.

Що потрібно:

  • Слабосолона риба – 500 грамів.
  • Сир сирний легкий (до 20% жирності) – 150 грамів.
  • Бринза слабосолона – 75 грамів.
  • Шпинат і кріп (або інша зелень за смаком) – 100 грамів.

Як готувати:

Подрібніть зелень. Бринзу перемішайте з м'яким сиром. Філе риби наріжте тонкими пластинками. Лист фольги покладіть на стіл і покладіть на нього рибу так, щоб шматочки злегка знаходили один на інший. Посипте рибу зеленню і викладіть зверху бринзу з сиром і заверніть у рулет. Загорніть у фольгу і поставте в холодильник на 1-2 години. Після цього знімаємо з рулету фольгу і нарізаємо порційними шматками.

Смачні рулети можна їсти навіть тим, хто худне / Фото gastronom

2. Рулетики з кабачків

На 100 грамів: 75 кКал.
БЖВ: 7,4 / 1,9 / 7,6.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 350 грамів.
  • Морква – 100 грамів.
  • Сир у брикеті 2% – 300 грамів.
  • Кінза (будь-яка інша зелень) – 20-25 грамів.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Кунжутна олія (оливкова) – 1 чайна ложка.

Як готувати:

Кабачок нарізаємо тонкими пластинами і обсмажуємо з двох сторін під кришкою на олії. Моркву натираємо на дрібній тертці, змішуємо з кінзою, сиром і часником. Все необхідно посолити, поперчити і згорнути в рулетики.

Легку і смачну страву можна приготувати за кілька хвилин / Фото youtube

Читайте Які продукти роблять целюліт: чіткий список ворогів жіночої фігури

3. Салат з авокадо и сьомгою

На 100 грамів: 137.94 кКал.
БЖВ: 5.36 / 11.19 / 4.06.

Які продукти потрібні:

  • Огірок – 2 штуки.
  • Авокадо – 2 штуки.
  • Слабосолона сьомга – 200 грам.
  • Помідори – 2 штуки.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.

Як готувати:

Огірки, авокадо і рибу нарізаємо дрібними кубиками і перемішуємо. Для заправки помідори без шкіри натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнений часник. Заправляємо салат, перемішуємо.

Легкий салат порадує ваших гостей / Фото gastronom