Що їсти, щоб не хотілося солодкого: ТОП-9 продуктів
Якщо вам постійно хочеться чогось солодкого – значить, у раціоні не вистачає деяких продуктів.
Чим потрібно харчуватися, щоб не "тягнуло" на калорійні солодощі, розповіла блогерка і тренерка aleksasvarovskyh в Instagram.
Корисно Як схуднути раз і назавжди: названо два правила
Коли нашому організму чогось не вистачає, він надсилає сигнали! Але у нас на чолі нема табла, де рухомим рядком писало б, що не вистає хрому, жиру чи заліза. Є інші сигнали, які ми ніколи правильно не сприймаємо: бажання їсти солодке, солоне, перчене і т. д. Гортай серію картинок і дізнавайся, що додати до раціону, щоб зменшити потребу в корисних елементах, тим самим задовольнити організм і відключити сирену "хочу солодкого, вмираю без нього", – зазначила тренерка.
Які продукти їсти, щоб не хотілося солодкого
Гриби
У них міститься багато хрому. Крім того, продукт позбавляє організм від шкідливого холестерину, покращує стан волосся, шкіри, нігтів і допомагає роботі щитовидної залози.
Броколі
Це джерело антиоксидантів, хрому і рослинної клітковини. Броколі стабілізує рівень цукру у крові.
Броколі – корисний продукт, який позбавить тяги до солодкого / Фото kvitkainfo
Жирна риба та морепродукти
Ці продукти допоможуть впоратися з ломкою до солодкого. Цьому сприяє наявність білка, який дає енергію і відчуття ситості, що зупиняє тягу до солодощів.
Цікаво Ці продукти тільки прикидаються корисними: що шкодить схудненню
Куряча грудка
Триптофан – амінокислота, яку ми шукаємо у шоколаді. А міститься вона також і у м'ясі курки.
Авокадо
Є джерелом корисних рослинних жирів і допомагає контролювати рівень цукру у крові та дарує довге відчуття ситості.
Свіже сало
Це унікальний продукт, який обожнюють спортсмени. Усе просто – сало дає багато енергії, при цьому не є важким для шлунка продуктом.
Спортсмени полюбляють сало / Фото infoeda
Кефір
Є теорія, що аномальна тяга до простих вуглеводів мучить багатьох людей від того, що в шлунково-кишковому тракті переважає неправильна мікрофлора. А розвивається вона саме через безконтрольне вживання солодощів. Виходить замкнуте коло: ми нестримно хочемо цукру, тому що їли багато цукру. Пробіотики розмикають це коло, населяючи організм корисною флорою, – пояснила тренерка.
Боби
Квасоля, горох, сочевиця – все це є рослинним білком, який легко засвоюється. Бобові також містять харчові волокна, які забезпечують тривалу ситість.
Соняшникове насіння
Містить залізо, селен, цинк і багато вітамінів. Насіння сповільнює процес старіння шкіри.