Що потрібно виключити з раціону після 40 років: 3 продукти
Джерело:
Інстаграм Катерини МедушкіноїУ кожної жінки з віком змінюється гормональний фон і, для того щоб підтримувати себе у відмінній формі, необхідно стежити за харчуванням.
Які продукти краще виключити з раціону, розповіла фітнес-експертка, нутриціологиня Катерина Медушкіна.
Цікаво У чому небезпека червоного м'яса і що може його замінити
З віком змінюється обмін речовин, гормональний фон, і в цілому всі біохімічні процеси в організмі жінки протікають по-іншому. І, щоб продовжити молодість, зберегти хороше самопочуття і високу якість життя, варто звести до мінімуму або зовсім виключити деякі види звичної їжі,
– зазначила Медушкіна.
Що слід прибрати з раціону
1. Цукор і цукровмісні продукти
Медушкина пояснила, что сахар "стимулирует процесс гликирования белков", который провоцирует старение организма, появление морщин, атеросклероз и инфаркт. Также к этому пункту относятся высококрахмалистые продукты (например, белый рис, картофель и пр.).
Медушкіна пояснила, що цукор "стимулює процес глікування білків", який провокує старіння організму, появу зморшок, атеросклероз та інфаркт. Також до цього пункту належать продукти з високим вмістом крохмалю (наприклад, білий рис, картопля та ін.).
2. Хліб і випічка з білого борошна
Фітнес-експертка пояснила, що всередині знаходяться:
- маргарин – насичені жири;
- пшеничне борошно (чим вище його сорт – тим менш корисне борошно і вищий глікемічний індекс);
- цукор – високий глікемічний індекс + калорії.
Всі ці три інгредієнти сприяють виникненню захворювань серця, цукрового діабету і навіть деменції,
– попередила Медушкіна.
Після 40 років слід відмовитися від випічки з білого борошна / Фото Pixabay
Читайте також Чому трапляються зриви при схудненні: 2 головних причини
Ковбасні вироби і продукти з обробленого м'яса
М'ясні продукти, які проходять багатократну обробку, дуже калорійні, містять велику кількість солі, цукру, штучних добавок, барвників і насичених жирів. Для скорочення витрат на виробництво кількість жирів у таких продуктах збільшують до божевільних пропорцій,
– розповіла нутриціологиня.
За її словами, це не всі шкідливі продукти, від яких варто відмовитися або скоротити їх споживання. Також важливо не зловживати сіллю, кава і солодкими газованими напоями, а також гострими спеціями і приправами.
Крім того, важливо включити в раціон здорову та корисну їжу.