Ледачі запіканки за 10 хвилин: круті рецепти для тих, хто худне

27 лютого 2021, 22:10
Читать новость на русском

Багато хто вважає, що для схуднення потрібно готувати довго, а їжа виходить несмачною. Однак є і швидкі страви.

Простими рецептами ледачої запіканки поділилася фітнес-експертка, нутриціологиня Катерина Медушкіна.

Цікаво Ідеальна фігура після 40 років: що треба їсти і від чого відмовитися

Ледачі запіканки за 10 хвилин. Приготувала для вас 2 рецепти м'ясних запіканок, на які ви не витратите багато часу. Потрібно тільки підготувати інгредієнти, змішати їх, викласти в форму і відправити в духовку. І все – через 30-40 хвилин можна насолоджуватися смачною стравою!
– зазначила Медушкіна.

Вона пояснила, що обидві страви можуть вважатися основними. ⠀

1. Запіканка з фаршем

На 100 грамів: 130 кКал
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 8,75 / 6,73 / 8,05

Вам знадобляться:

  • Фарш (яловичина, курка, індичка) – 300 грамів.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло вершкове – 30 грамів.
  • Вода – 1 столова ложка.
  • Твердий сир – 50 грамів.
  • Сіль, спеції, ріпчаста цибуля – за смаком.

Як готувати:

У фарш додаємо сіль і спеції, викладаємо на дно форми для запікання (якщо вона не антипригарна, необхідно скропити олією). На великій тертці натираємо моркву і викладаємо рівним шаром на фарш. Нарізаємо кубиками картоплю і викладаємо зверху. Солимо, нарізаємо зверху кубиками вершкове масло і заливаємо все склянкою води. Накриваємо страву фольгою і відправляємо у духовку на 50 хвилин. Знімаємо фольгу, посипаємо натертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

Читайте Коли кава стає десертом: Фус розкрила правду про улюблений напій мільйонів

2. Запіканка з макаронів з фаршем

На 100 грамів: 196 кКал
БЖВ (білки, жири, вуглеводи): 12,86 / 7,62 / 17, 85

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 грамів.
  • Фарш м'ясний – 400 грамів.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 1 стакан.
  • Сир твердих сортів – 100 грамів.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 10 грамів.
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Як готувати:

Макарони відварюємо. Нарізаємо півкільцями цибулю і обсмажуємо на краплі рослинного масла. Додаємо до цибулі фарш, сіль, перець, спеції і обсмажуємо протягом 15 хвилин. Готові макарони змішуємо з фаршем, додаємо яйця, молоко. Викладаємо все ув форму для запікання. Посипаємо все натертим сиром і запікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.