Коли картопля небезпечна для фігури: дієтологиня назвала 3 пункти
Джерело:
Інстаграм Світлани ФусВсі знають, що картопля – дуже спірний продукт харчування. Люди, які худнуть, знають, що він може провокувати збільшення ваги.
Однак все залежить від способу його приготування. В яких випадках картопля стає небезпечною для фігури – розповіла дієтологиня Світлана Фус.
За темою Картопля чи гречка при схудненні: Фус озвучила несподівані факти
У яких випадках картопля шкодить фігурі
1. Чіпси
За словами Світлани Фус, це "пресований крохмаль", який просочений маслом, заправлений сіллю, перцем і часто містить штучні ароматизатори і смакові добавки.
Вітамінів немає, мінерали у такій формі, що краще не вживати. До того ж чіпси викликають спрагу і утримання рідини в організмі, що відразу позначається на вазі. Калорійність 100 грамів зашкалює: 500 – 550 ккал,
– зазначила дієтологиня.
2. Картопля фрі
Цю страву вкрай не рекомендується вживати тим, хто стежить за здоров'ям шлунка і своєю вагою. Її калорійність – близько 400 ккал на 100 грамів. Фус пояснила, що смаження є гіршим для здоров'я способом приготування їжі. Це пов'язано з тим, що при нагріванні вище 120 градусів з картопляного крохмалю утворюється канцероген акриламід. Крім того, чим рум'яніша скоринка смаженої картоплі, тим більше вона шкідлива. Також цей продукт є джерелом небезпечних трансжирів. ⠀
Смажена картопля небезпечна для фігури / Фото Pixabay
Цікаво Які продукти викликають целюліт: ТОП-5
3. Картопляне пюре з вершковим маслом, молоком і яйцем
Всі такі страви з картоплі потрібно виключити зі свого харчування! Шкоду фігурі завдає насправді не картопля, сама по собі. А по-перше – неконтрольоване вживання жирів, жирних соусів, які зазвичай до неї кладуть. По-друге – кількість картоплі. Якщо так готувати – її можна з'їсти досить багато,
– додала Світлана Фус.
При цьому дієтологиня наголосила, що картопля може бути корисною, якщо її правильно приготувати.