Ротаційна дієта: що це таке і як працює

1 лютого 2021, 11:20
Читать новость на русском

Всі, хто має алергію на якісь продукти, точно чули про ротаційну дієту. Багато хто порівнює її з інтервальним голодуванням.

Джерело: інстаграм wiki.so.young

Що таке ротаційна дієта, і як на ній потрібно харчуватися, розповіли в Енциклопедії катеріанства.

Також цікаво Як спати і худнути: дієтологи назвали ключові моменти, які варто знати кожному

Ротаційна дієта – це структурований принцип харчування, при якому продукти з різних біологічних родин розділені по різних днях з рівними інтервалами. Зазвичай проміжок між днями вживання продуктів, що співвідносяться з біологічними ознаками, становить 3-4 дні. Протягом цього часу так само чергуються дні інших сімейств, – наголошується в Енциклопедії катеріанства.

Вважається, що перерва у споживанні продуктів з однієї групи дозволяє організму "очиститися" від їх антигенного навантаження і краще підготуватися до відновлення прийому.

Ротаційна дієта дозволяє зменшити реакцію на багато продуктів. Зокрема, мінімізувати такі прояви:

  • порушення травлення, здуття, підвищене газоутворення;
  • дерматити різної симптоматики;
  • темні кола або припухлість під очима;
  • головний біль;
  • перепади настрою.

Ротаційна дієта дозволяє позбутися від алергії на продукти​ / Фото inform35

Корисно Білкова дієта: що це таке, у чому її плюси і мінуси

Для того щоб попередити нові алергічні реакції і поліпшити раціон, рекомендується робити ротацію спірних категорій продуктів:

  • ті, у складі яких є глютен;
  • молочні (крім вершкового і топленого масел);
  • пасльонові;
  • продукти, що містять цукор (або відмовитися зовсім);
  • продукти багаті фруктозою;
  • бобові;
  • каву і міцний чай (інтервал – 1-2 дні);
  • алкоголь.

За словами експертів, ротаційна дієта дозволяє оздоровити організм, не змінюючи при цьому продуктовий кошик.